Yazı Renkleri
Bulunduğunuz sayfa: Anasayfa arrow Genel Bilgi arrow Bekiran Aşiretinin Yapısı
Bekiran Aşiretinin Yapısı

BEKİRAN  AŞİRETİ GENEL İSİM OLUP, BUNU OLUŞTURAN KOLLAR ,AİLE+YAKIN AKRABA VE SÜLALE TOPLULUĞUNDAN OLUŞUR

BEKİRAN ... AİLE HANE + YAKIN AKRABA OLAN AİLELER + BU YAKIN AKRABA OLAN SÜLALELERİN BİRLEŞİMİNDEN OLUŞAN AİLELER VE AİLELERDEN OLUŞAN =  BEKİRAN AŞİRETİ

ÖRNEK OLARAK =  BARAN AİLESİ + MALA HENE SÜLALESİ + MAMUTKA AİLESİ = BEKİRAN AŞİRETİ

Çevremizdeki hiç kimse Bekiranlılık adı altında feodalizmi içinde besleyip,etrafindakilere güdmemesi ve özendirmemesi gerek,,Ki bizlerin olduğu yerde buna müsade edilmez.Amaç ve çabamız Bekiranlılar arasında tanışmayı,dayanışmayı ve yardımlaşmayı sağlamak ve "öteki,diğeri,onlar,şunlar" demeden,bunu coğrafyamızdaki ve tüm halklarla -EM BIRANE-"BİZ KARDEŞİZ" bilinci ile yaşamak ve yaşatmaktır.

DEĞERLİ PISMAMLAR, BİLGİLERDE YALNIŞLIK VEYA EKSİKLİK OLABİLİR. BERABER TAMAMLAYALIM VE DÜZELTELİM. TEŞEKKÜR EDİYORUZ..

DÜZELTMELER İÇİN..MAİL.MESAJ VEYA TELEFON İLE İRTİBATA GEÇİNİZ..
BEKİRANLILAR DERNEĞİ
GENEL SEKRETERİ VE ARAŞTIRMA
CUMA BARAN
0532 201 84 72

Tarihçe

Dîroka Bekiran Tarihi

BEKİRAN AŞİRETİNİN TARİHİ

Bekiran Aşiretinin Yapısı
BEKİRAN AŞİRETİNİN OLUŞUMU VE YAPISI

Bekiran Nüfus ve Göç
BEKİRANLILARIN NUFUSU VE GÖÇTEN SONRA BULUNDUĞU YERLEŞİM YERLERİ

Şehir İlçe Belde Köy Soyisimleri
ŞEHİR İLÇE VE KÖYLERDE BULUNAN AİLELERİN SOYİSİMLERİ VE BAĞLI BULUNDUKLARI GENİŞ AİLE VE  KABİLE İSİMLERİ

Bekiran Aile ve Sülaleleri
16  AİLEDEN OLUŞUR VE BU AİLELER İÇİNDE BULUNAN YAKIN AKRABA BÜYÜK SÜLALE TOPLULUKLARI BULUNMAKTADIR.BUNLARDAN BAZILARI YAYINLANMIŞTIR.

Bekiranlı Seçilmişler ve Tanınmışlar
BEKİRAN AŞİRETİNE MENSUP TANINMIŞ DENGBEJ VE SEÇİLMİŞ KİŞİLİKLER

Bekiranlı Avukatlarımız

Türkiyenin çeşitli il ve ilçelerinde avukatlık görevini sürdüren akrabalarımızı buradan tanıtıyoruz.Kendi toplumuna karşı duyarlılıklarından ve her konuda haklılıkları savunacakları konusunda gayretlerini esirgemeyeceklerinden şüphemiz yoktur.

Tarihten Bu Güne Aşiretler
BÖLGEDE BULUNAN AŞİRETLER VE BULUNDUKLARI YERLER

Duyurular

İstanbulda Kan İhtiyacı durumunda İstanbulda acil KAN ihtiyacı anında,BEKİRANLILAR DERNEĞİ ile irtibata geçilmesi durumunda,kayıtlarımızdaki üyelerimize ulaşılıp,ihtiyaç duyulan KANI temin etmeye çalışırız..İstanbulda ikamet edenlerin,derneğe KAN ve İLETİŞİM bilgilerini kayıt yaptırmaları ACİL ihtiyacı olanlara yarar sağlamaktadır..BU SADECE BEKİRANLILAR İÇİN DEĞİL,TÜM HERKEZ İÇİN SAĞLANAN BİR HİZMETTİR..bilgilerinize..
TAHİR KARASU : 05323260141 HASAN BAL : 05336238972 CUMA BARAN : 0532 413 92 72

Başlık parasına HAYIR BAŞLIK PARASI,kişinin onurunu gururunu rencide eden bir durum olduğundan,kişi hak,hukuku ve insani değerinin kutsallığına inanan ve savunan toplumlar gereken tepkiyi sergiler ve bunu şiddetle red ederler..Asıl başlık parasını talep edenlerin onur ve gururlarında insanlık duygularında çok büyük oranda eksiklik ve hasar olduğunu açığa çıkarmaktadır..Çocuklarının mutluluklarını isteyen aileler,bir mal alınıp satılıyor gibi ticari pazarlıkmış misali eğilimlere kapılmamaları uzun ömürlü mutlu ve huzurlu yarınlara katkı sağlamış olurlar..Aksi halde o kişi ve kişiler insani ve vicdani değerlerini 1 KURUŞA satmış kabul olunur..KIZLARIMIZ KADINLARIMIZ ONURUMUZDUR,BAŞLIK PARASINA KESİNLİKLE HAYIR..

Havaya silah sıkmaya HAYIR - Mutlu günler kara günlere DÖNÜŞMESİN Düğün,nişan ve müsabaka gibi toplumların o anlardaki birliktelikte mutlu oldukları,evet mutlu olması gerektikleri sevinçli günlerinde havaya silahlarla ateş açanların,bu tür davranışlarla mutlu,anlamlı günleri korkuya dönüştürüp ve oradaki insanları tehlikeye atmaları cok anlamsız olduğu gibi,bulunduğumuz bu yüzyılda artık ayıplanacak bir hal almıştır..Sıkılan mermilerle beraber,sadece kör gösteriş amaçlı silahları sergileme çabaları,artık günümüzde kusur,kabahat ve görmemişlik diye kabul ediliyor..Bunun nedeni ise çağdaş insanların çağdaş toplumlar yaratmak istediklerinden,bunu başarmış ve yaratmış olduklarından ve bunu daha da ileriye götürme gayretlerinden kaynaklanıyordur..Herkezin, toplumların bu olumlu çağ atlatmalarına katkı sağlaması gerektiğini düşünüyoruz..Mutlu günlerin,Karagünlere dönüşmemesi için çevremizde SİLAHSIZ ve TAVİZSİZ uyarmalarda bulunalım.

ÇOCUKLARINIZ İÇİN ÖNEMLİ KONU

Merhaba değerli pısmam ve dotmamlar

15 yaşına gelmemiş kişilerin facebook,msn vb..gibi paylaşım siteleri ve sohbet,chat iletişim sitelerini kullanmaları kendileri için uygun durumlar oluştumayabilir.

Bu sitelerde paylaşılan videolar,yazılar ve fotoğraflar gelişimini tamamlamamış o yaştaki birinin ruhsal ve kişisel yapısında olumsuz yönde etki yaratabilir.

Bu konuda bizlere sorumluluklar düşmektedir.
--Çocuğumuzun ve kardeşlerimizin internet kullanmasına izin veriyorsak,bunun bizlerin gözetimi altında gerçekleştirmelerine izin vermeliyiz.

--Kimlerle iletişim kurduklarına, paylaşım ve sohbet facebook,msn listelerinde yabancı kişilerin olmamasına dikkat edip,internetteki aktifliklerinden haberdar olmalıyız.

--Bulundukları grupların içeriklerini incelemeliyiz oluşan gelişmeleritakip etmeliyiz.

Duyarlı olmayıp önlem almadığımızda çocuklarınıza ve kardeşlerinize internet ortamı büyük ölçüde,telafisi mümkün olmayacak şekilde zarar verebilir..bilgilerinize...

Siteye üye olabilirsiniz www.bekirandernegi.com  SİTESİNE ÜYE OLABİLİRSİNİZ

Sitemize Reklam Verin
Sitemize reklam vermek isteyenler Cuma BARAN ile irtibat kurabilirler  05357649991

Üye Fotoğrafları
Derneğe üye olup fotoğraflarını getirmeyenler, en yakın zamanda fotoğraflarını derneğe teslim etmeleri gerekmektedir.

FEODALİZM KARŞITI BİLİNÇLİ BİREYLERLE,ÇAĞDAŞ TOPLUMLAR

Bilgilerinizi Paylaşınız
Bekiranlıların nerede kimlerden olduğunuzu anlatacak tanıtıncı yazılarını bekliyoruz. Bulunduğunuz köyün fotoğraflarını bize gönderiniz. mail site@bekirandernegi.com

Son Yazılan Mesaj
HAMDULLAH TURAN 21
slm bütün bekıranlılara bekıranlı olduğu
Ziyaretçi Defteri - Görüşleriniz bizim için değerlidir...

Kayıp Parola?
Hesabınız yok mu? Kayıt Ol

Köy Müzik Kutusu

Error:
Adobe Flash Player needed.